Neki trenuci se dešavaju samo jednom i neponovljivi su, ali ne u smislu kadra već u smislu emocija kojim diše taj momenat koji se pretvara u fotografiju.

Ja pokušavam svojim fotografijama da ih zamrznem i pretvorim u večnost tako da oni nastavljaju da žive van vremena u kome su uhvaćeni.

Slobodan Čavić

ŽENA
DECA
PORTRET (kolor)
PORTRET (cb)
ŽURNALIZAM
ŽIVOT
GALERIJE
ŽIVOT
Žurnalizam
PORTRETI - cb
PORTRETI - kolor
DECA
ŽENA
IZLOŽBE
Rođen sam u Beogradu, živim i radim u Šimanovcima.

Član sam Foto kluba Beograd i Foto saveza Srbije, a 2020. sam osnovao Foto klub Šimanovci gde sam i predsednik kluba. 2021.

U 2020. svetlost dana je ugledala moja knjiga pod nazivom „MOJA ZEMLJA".

Neiscrpan izvor Inspiraciju za fotografisanje nalazim u svom okruženju. Interesovanja i opus su mi različiti, priroda, makro fotografija, žurnalizam, sportska, ulična fotografija ali se izdvaja crno-bela fografija iz svakodnevnog života (Life) i portreti.

Neki trenuci se dešavaju samo jednom i neponovljivi su u smislu emocija kojim diše taj momenat koji volim da pretvaram u fotografiju.
Pokušavam svojim fotografijama da ih zamrznem i pretvorim u večnost tako da oni nastavljaju da žive van vremena u kome su uhvaćeni.

Učestvovao sam na preko 300 salona umetničke fotografije u zemlji i inostranstvu (pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije i međunarodnih fotografskih asociacija FIAP, PSA, IAAP, MOL i dr).

Međunarodno udruženje umetničkih fotografa (IAAP) za moje kako kažu izuzetno dostignuća u oblasti fotografije me je primilo u Kuću slavnih IAAP-a, zauzevši prvo mesto u kategorijama Excellence i Maestro. Pored toga, fotografije "The burden of life" i "Prayer for the soul" prepoznate su kao neke od 25 najboljih fotografija za 2022 godinu.

Nosioc sam međunarodnog zvanje: Exsellence FIAP (EFIAP) The International Federation of Photographic Art, Excellence PSA (EPSA) Photographic Society of America, cMoL (competitor Master of Light), Excellence (E.SSP) Sri Lanka. Artiste (A.NPS) Nicosia, Cypres i FA1 FSS.

Slobodan Čavić
Biografija
Slobodan Čavić
+381 65 500 5800
agencijalav@slobodancavic.com